Следвайте Гласове в ТелеграмМинистърът на земеделието и храните в оставка Кирил

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМинистърът на земеделието и храните в оставка Кирил
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Пръв приоритет са законодателните промени в подкрепа на местните производители

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев посочи три съществени фокуса в работата на неговия екип по време на доклада за свършеното от държавното управление за деветте месеца.

Като първи главен акцент Вътев уточни законодателните промени в поддръжка на локалните производители – както български, по този начин и локални по места, с цел да може повече български артикули да доближават до трапезата на потребителите.

На второ място аграрният министър в оставка сложи подсилване и повишение на лабораторния потенциал за надзор на качеството и сигурността на храните.

Като последна точка Вътев насочи вниманието към възобновяване и модернизацията на хидромелиоративните системи на България.
" Възстановяваме и административния подобен потенциал, който беше редуциран до нула ", акцентира той, припомняйки, че сега тече рехабилитацията на 24 основни канала за напояване.

Вчера министър Вътев съобщи в обществен видео доклад за осъщественото от екипа му в границите на държавното управление на акад. Николай Денков, че девет месеца са защитавали ползите на земеделските производители, инициирали са процеси по възобновяване на напояването и дефинитивно са утвърдили държавния надзор върху храните на " Капитан Андреево ".

Инфо: epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР